Sumaišome džiūvėsėlius, 4 šaukštus sviesto, 1 šaukštą kaštonų tyrės ir 1 šaukštą cukraus. Gauta mase išklokite formos apačią ir padėkite į šaldytuvą. Sutrupintą sūrį sumaišome su 1 stikline cukraus. Į dubenį su sūrio mase įmušame kiaušinius, sudedame kiaušinių trynius, išmaišome, sudedame grietinę, laimo sultis, vanilę, 2 šaukštus romo ir gerai išmaišome. Galiausiai įmaišome kaštonų tyrę ir gautą masę sudedame į kepimo formą ant džiūvėsėlių masės pagrindo. Uždengiame folija, dedame į orkaitę, orkaitės apačioje padedame indą su šiek tiek vandens ir kepame apie 1 val. 175 laipsnių temperatūroje. Iškepus paliekame atvėsti, nuimame foliją ir paliekame per naktį šaldytuve. Kitą dieną užkaičiame puodą, supilame į jį vandenį, likusį romą, likusią kaštonų tyrę, likusį cukrų bei likusį sviestą ir maišant pakaitiname apie 10 min. Kremui atvėsus, apšlakstome juo pyragą ir patiekiame. Skanaus.
Autorius: Ilma
INGREDIENTAI:
1 ir 1/4 stiklinės cukraus (+ 1 šaukštas)
1 arbatinis šaukštelis vanilės
3 vienetai kiaušinių (+ 3 tryniai)
2 stiklinės džiūvesėlių (malti)
1/3 stiklinės vandens
5 valgomieji šaukštai sviesto
3/4 stiklinės grietinės
1/4 stiklinės romo (+ 2 šaukštai)
400 gramų varškės sūrio
1 stiklinė džemo (kaštonų, + 2 šaukštai)
1 arbatinis šaukštelis sulčių (laimo)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sumaišome džiūvėsėlius, 4 šaukštus sviesto, 1 šaukštą kaštonų tyrės ir 1 šaukštą cukraus. Gauta mase išklokite formos apačią ir padėkite į šaldytuvą. Sutrupintą sūrį sumaišome su 1 stikline cukraus. Į dubenį su sūrio mase įmušame kiaušinius, sudedame kiaušinių trynius, išmaišome, sudedame grietinę, laimo sultis, vanilę, 2 šaukštus romo ir gerai išmaišome. Galiausiai įmaišome kaštonų tyrę ir gautą masę sudedame į kepimo formą ant džiūvėsėlių masės pagrindo. Uždengiame folija, dedame į orkaitę, orkaitės apačioje padedame indą su šiek tiek vandens ir kepame apie 1 val. 175 laipsnių temperatūroje. Iškepus paliekame atvėsti, nuimame foliją ir paliekame per naktį šaldytuve. Kitą dieną užkaičiame puodą, supilame į jį vandenį, likusį romą, likusią kaštonų tyrę, likusį cukrų bei likusį sviestą ir maišant pakaitiname apie 10 min. Kremui atvėsus, apšlakstome juo pyragą ir patiekiame. Skanaus.