Supilkite į puodą 0,5 stiklinės vandens, įdėti gvazdikėlių, muskato, cinamono bei imbiero, užvirkite, o užvirus nukelkite nuo ugnies ir atidėkite 15 minučių. Tuomet vėl užkaiskite vandens bei prieskonių mišinį ir sudėkite į jį susmulkintą, švariai nuplautą apelsiną, anyžius, suberkite cukrų, supilkite vyną. Viską virkite, kol vynas taps karštas, bet ne užvirkite. Karštą vyną supilstykite į stiklines ir patiekite. Nuostabaus Kalėdų aromato gėrimas. Skanaus!
Autorius: Monika
INGREDIENTAI:
šiek tiek anyžių
1 vienetas apelsinų
0.5 arbatinio šaukštelio cinamono (maltas)
3 valgomieji šaukštai cukraus
5 vienetai gvazdikėlių (pumpurai)
1 arbatinis šaukštelis imbierų (maltas)
0.5 arbatinio šaukštelio muskato (maltas)
700 mililitrų raudonojo vyno (sausas)
0.5 stiklinės vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Supilkite į puodą 0,5 stiklinės vandens, įdėti gvazdikėlių, muskato, cinamono bei imbiero, užvirkite, o užvirus nukelkite nuo ugnies ir atidėkite 15 minučių. Tuomet vėl užkaiskite vandens bei prieskonių mišinį ir sudėkite į jį susmulkintą, švariai nuplautą apelsiną, anyžius, suberkite cukrų, supilkite vyną. Viską virkite, kol vynas taps karštas, bet ne užvirkite. Karštą vyną supilstykite į stiklines ir patiekite. Nuostabaus Kalėdų aromato gėrimas. Skanaus!