50 gramų likerio ((egzotiškų vaisių) arba sirupas)
150 gramų sviesto (arba margarinas)
2.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pyrago glajui reiks: 25 g sviesto 3 šaukštai rudojo cukraus 1 šaukštas balto cukraus 2 saujos kepintų be odelių lazdyno riešutų
Džiovintus greipfrutus supjaustome smulkiais gabaliukais ir užpilame likeriu arba sirupu. Paliekame pastovėti pusvalandžiui. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir tirpintu sviestu. Tada supilame kefyrą ir plakame iki vientisos masės. Suberiam persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrum. Viską išmaišom. Turi būti tiršta tešla. Į ją suberiam greipfrutų gabaliukus su visu likeriu ir išmaišome. Pyrago tešlą pilame į kepimo formą, išklotą kepimo popierium ir šaunam į 180 laipsnių orkaitę 50 minučių. Kepintus lazdyno riešutus sutraiškome ir sumaišome su tirpintu sviestu bei baltu ir ruduoju cukrumi. Visa šita mase patepame pyrago viršų ir dar dedame į orkaitę 5 min. Po to pyragą išimame, atvėsiname, supjaustome ir ragaujame. Skanaus.
Autorius: Sandra
INGREDIENTAI:
250 gramų cukraus
100 gramų greipfruktų (džiovinti)
4 vienetai kiaušinių
500 gramų kvietinių miltų
500 gramų kefyro
50 gramų likerio ((egzotiškų vaisių) arba sirupas)
150 gramų sviesto (arba margarinas)
2.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pyrago glajui reiks: 25 g sviesto 3 šaukštai rudojo cukraus 1 šaukštas balto cukraus 2 saujos kepintų be odelių lazdyno riešutų
Džiovintus greipfrutus supjaustome smulkiais gabaliukais ir užpilame likeriu arba sirupu. Paliekame pastovėti pusvalandžiui. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir tirpintu sviestu. Tada supilame kefyrą ir plakame iki vientisos masės. Suberiam persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrum. Viską išmaišom. Turi būti tiršta tešla. Į ją suberiam greipfrutų gabaliukus su visu likeriu ir išmaišome. Pyrago tešlą pilame į kepimo formą, išklotą kepimo popierium ir šaunam į 180 laipsnių orkaitę 50 minučių. Kepintus lazdyno riešutus sutraiškome ir sumaišome su tirpintu sviestu bei baltu ir ruduoju cukrumi. Visa šita mase patepame pyrago viršų ir dar dedame į orkaitę 5 min. Po to pyragą išimame, atvėsiname, supjaustome ir ragaujame. Skanaus.