Į indą sudedamas margarinas, cukrus ir medus, tuomet šildomas ir tirpinamas karšto vandens vonelėje, kol dalis cukraus ištirpsta. Miltai sumaišomi su kepimo milteliais ir prieskoniais. Pusė miltų suberiama į ištirpusio margarino su medumi ir cukrumi masę. Dedami 2 kiaušiniai ir suberiama likusi miltų dalis. Tešla kočiojama 2-3 mm storio, išpjaunamos įvairios formos nameliui konstruoti bei kitoms dekoracijoms ir kepama 180 laipsnių orkaitėje apie 10-15 min. Glajui kiaušinio baltymą, vandenį ir citrinos rūgštį išsukti, subetri cukraus pudrą (masė turi būti panaši, kaip tiršta grietinė). Viskas priklauso nuo fantazijos ir kruopštumo. Gražių ir skanių akimirkų! Skanaus!
Autorius: Valerija
INGREDIENTAI:
400 gramų cukraus pudros
200 gramų cukraus
100 gramų margarino
200 gramų medaus
2 vienetai kiaušinių (+ 1 baltymas)
600 gramų kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai vandens
šiek tiek citrinos rūgšties
1 arbatinis šaukštelis prieskonių (meduoliams)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į indą sudedamas margarinas, cukrus ir medus, tuomet šildomas ir tirpinamas karšto vandens vonelėje, kol dalis cukraus ištirpsta. Miltai sumaišomi su kepimo milteliais ir prieskoniais. Pusė miltų suberiama į ištirpusio margarino su medumi ir cukrumi masę. Dedami 2 kiaušiniai ir suberiama likusi miltų dalis. Tešla kočiojama 2-3 mm storio, išpjaunamos įvairios formos nameliui konstruoti bei kitoms dekoracijoms ir kepama 180 laipsnių orkaitėje apie 10-15 min. Glajui kiaušinio baltymą, vandenį ir citrinos rūgštį išsukti, subetri cukraus pudrą (masė turi būti panaši, kaip tiršta grietinė). Viskas priklauso nuo fantazijos ir kruopštumo. Gražių ir skanių akimirkų! Skanaus!