Išsukite cukrų, sviestą ir ištirpintą medų. Tada įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Supilkite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, maltą imbierą bei gvazdikėlius ir gerai išmaišykite.
Tešlą suvyniokite i plastikinę plėvelę ir dekite į šaldytuvą 30 minučių.
Atšaldytą tešlą dėkite ant miltais pabarstyto stalo ir iškočiokite 0,5 cm storio blyną. Formelėmis išspauskite sausainius.
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Į skardą (išklotą kepimo popieriumi) sudėkite sausainius ir kepkite 12 minučių.
Glajaus gaminimas:
Cukraus pudrą sumaišykite su vandeniu ir citrinos sultimis (turi gautis pastos tirštumo masė). Supilkite masę i konditerinį maišelį ir puoškite sausainius.
Skanaus!
Autorius: Guoda
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cinamono
30 gramų cukraus pudros (glajui)
100 gramų cukraus (rudas)
šiek tiek gvazdikėlių
2 arbatiniai šaukšteliai imbierų (maltas)
4 valgomieji šaukštai medaus
400 gramų kvietinių miltų
0.5 valgomojo šaukšto vandens (glajui)
100 gramų sviesto
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išsukite cukrų, sviestą ir ištirpintą medų. Tada įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Supilkite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, maltą imbierą bei gvazdikėlius ir gerai išmaišykite.
Tešlą suvyniokite i plastikinę plėvelę ir dekite į šaldytuvą 30 minučių.
Atšaldytą tešlą dėkite ant miltais pabarstyto stalo ir iškočiokite 0,5 cm storio blyną. Formelėmis išspauskite sausainius.
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Į skardą (išklotą kepimo popieriumi) sudėkite sausainius ir kepkite 12 minučių.
Glajaus gaminimas:
Cukraus pudrą sumaišykite su vandeniu ir citrinos sultimis (turi gautis pastos tirštumo masė). Supilkite masę i konditerinį maišelį ir puoškite sausainius.