Gaminant salotas saulėgrąžų sėklas galite pakeisti moliūgo sėklomis, arba papildomai įdėti Jūsų mėgstamų sėklyčių. Su šiomis salotomis labai dera parmezano sūris, bet jį taip pat galite pakeisti bet kokiu kitu Jūsų mėgstamu kietesniu sūriu. Pagal nurodytą porciją padažo gaunasi gerokai daugiau, negu reikia 2 salotų porcijoms, bet sandariai uždarytame indelyje padažą galite laikyti šaldytuve apie savaitę ir naudoti kitoms salotoms ir mėgiamiems patiekalams pagardinti.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 5 lapai salotų (lapinis kopūstas (kale))
- 2 saujos vyšninių pomidorų (ar kt. maži)
- 1 vienetas rausvųjų svogūnų (mažas)
- 2 valgomieji šaukštai lukštentos saulėgrąžos
- 2 valgomieji šaukštai parmezano sūrio (tarkuotas)
- šiek tiek druskos
- Padažui:
- 7 valgomieji šaukštai graikiško jogurto
- 1 vienetas avokadų (mažas, nuluptas, be kaulo)
- 2 valgomieji šaukštai kefyro
- 1 sauja svogūnų laiškų (susmulkinti)
- 1 sauja petražolių (susmulkintos)
- 1 sauja krapų (susmulkinti)
- 0.5 arbatinio šaukštelio alyvuogių aliejaus
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
Porcijų skaičius: 2
REKLAMA