INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų (grūdeliai)
- 2 vienetai morkų (vidutinės)
- 3 valgomieji šaukštai petražolių (smulkintos)
- 1 vienetas svogūnų (nedidelis)
- šiek tiek druskos
- 5 valgomieji šaukštai aliejaus
- 1 valgomasis šaukštas sviesto
- šiek tiek sultinio (vištienos)
- šiek tiek prieskonių (paukštienos)
- 450 gramų kalakutienos krūtinėlių
- 1 vienetas raudonųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Morkas nuskusti ir supjaustyti pailgomis juostelėmis. Jas apkepti svieste,
tada įpylus vandens kelias minutes patroškinti.
Kalakuto krūtinėlę supjaustyti į 4-5 gabalus ir plonai išmušti. Pabarstyti
prieskoniais, viename gale dėti smulkintų petražolių lapelių, per vidurį – morkų juosteles, toliau – pipiro juostelę (1). Suktinuką sukti pradedant nuo petražolių pusės ir sutvirtinti dantų krapštukais (2).
Suktinukus apkepti įkaitintame aliejuje, kartu įpjaustyti ir raudonojo
pipiro griežinėlių. Išimti pagaliukus ir sudėti į kepimo indą, užpilti sultiniu, pasūdyti, įberti pipirų, įmesti supjaustytą svogūną. Uždengti folija ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje 30 min. Likus 10 min iki kepimo pabaigos, foliją nuimti.
Autorius: http://forelle.blogas.lt