Pupeles užmerkti iš vakaro. Po to išvirti, kad būtų minkštos. Kalakutieną supjaustyti kubeliais, apibarstyti miltais ir kelias minutes apkepinti keptuvėje su aliejumi. Išimti mėsą ir toje pačioje keptuvėje pakepinti smulkintą svogūną ir česnaką, sudėkite kubeliais pjaustytą papriką. Supilkite sultinį, sudėkite kalakutieną, pomidorų tyrę, smulkintus svogūno laiškus ir nusunktas pupeles. Dar viską troškinkite apie 15min., sudėkite krapus, druską, pipirus ir gerai išmaišykite. Skanių Kalėdų!
Autorius: Inutė
INGREDIENTAI:
1 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
2 valgomieji šaukštai krapų (smulkinti)
1 vienetas paprikų (geltonoji)
200 gramų pupelių
1 vienetas svogūnų
1 kilogramas kalakutienos
1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
300 mililitrų sultinio (vištienos)
400 mililitrų pomidorų pastos (arba tyrelė)
1 vienetas svogūnų laiškų (ryšelis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pupeles užmerkti iš vakaro. Po to išvirti, kad būtų minkštos. Kalakutieną supjaustyti kubeliais, apibarstyti miltais ir kelias minutes apkepinti keptuvėje su aliejumi. Išimti mėsą ir toje pačioje keptuvėje pakepinti smulkintą svogūną ir česnaką, sudėkite kubeliais pjaustytą papriką. Supilkite sultinį, sudėkite kalakutieną, pomidorų tyrę, smulkintus svogūno laiškus ir nusunktas pupeles. Dar viską troškinkite apie 15min., sudėkite krapus, druską, pipirus ir gerai išmaišykite. Skanių Kalėdų!