• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė cukraus
  • 1 stiklinė medaus (dirbtinis)
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 330 vienetų kvietinių miltų
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus
  • 1 valgomasis šaukštas sviesto
  • 2 valgomieji šaukštai grietinės
  • 3 valgomieji šaukštai spirito

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaušinius truputi paplaku su degtine ir aliejumi (spirito neturiu).
    Dedu miltus ir minkau, minkau.. Jei tešla limpa prie rankų, tai truputį patepu aliejumi ir minkau toliau, apie 30 min.
    Visų miltų iš karto nesudedu, kad nebūtų tešla per kieta (miltų kiekis priklauso nuo kiaušinių dydžio).
    Tešlą gerai išminkius, ji tampa elastinga ir minkšta.
    Stalą patepu truputį aliejumi ir tešlą kočioju kuo ploniau, pjaustau norimo dydžio juostelėmis ir verdu įkaitintame aliejuje.
    Sudedu į puodą medų, cukrų, sviestą bei grietinę ir paverdu, kol gaunasi vientisa masė.
    Išvirtas juosteles mirkau į pasigamintą sirupą ir formuoju skruzdėlyną.
    Apibarstau aguonomis arba razinomis.
    Išeina puikus skanumynas, kuriuo tikrai nustebinsite savo draugus ar artimuosius. O ir nesunku pagaminti.
    Sėkmės!

Autorius: Jolanta

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė cukraus
  • 1 stiklinė medaus (dirbtinis)
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 330 vienetų kvietinių miltų
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus
  • 1 valgomasis šaukštas sviesto
  • 2 valgomieji šaukštai grietinės
  • 3 valgomieji šaukštai spirito

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaušinius truputi paplaku su degtine ir aliejumi (spirito neturiu).
    Dedu miltus ir minkau, minkau.. Jei tešla limpa prie rankų, tai truputį patepu aliejumi ir minkau toliau, apie 30 min.
    Visų miltų iš karto nesudedu, kad nebūtų tešla per kieta (miltų kiekis priklauso nuo kiaušinių dydžio).
    Tešlą gerai išminkius, ji tampa elastinga ir minkšta.
    Stalą patepu truputį aliejumi ir tešlą kočioju kuo ploniau, pjaustau norimo dydžio juostelėmis ir verdu įkaitintame aliejuje.
    Sudedu į puodą medų, cukrų, sviestą bei grietinę ir paverdu, kol gaunasi vientisa masė.
    Išvirtas juosteles mirkau į pasigamintą sirupą ir formuoju skruzdėlyną.
    Apibarstau aguonomis arba razinomis.
    Išeina puikus skanumynas, kuriuo tikrai nustebinsite savo draugus ar artimuosius. O ir nesunku pagaminti.
    Sėkmės!

Autorius: Jolanta

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų