• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • šiek tiek laurų lapų
  • 3 valgomieji šaukštai garstyčių
  • 1 vienetas svogūnų
  • 700 gramų jaučio kumpio
  • 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 stiklinė baltojo vyno
  • 150 gramų raugintų agurkų
  • 100 gramų kiaulės šoninės (rūkyta)
  • 0.5 stiklinės grietinės
  • 1 vienetas sultinio (kubelis)
  • šiek tiek kvapiųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Mėsą nuplauname, nusausiname ir supjaustome skersai raumenų 1 cm storio griežinėliais.
    Mėsos griežinėlius išmušame.
    Agurkus ir svogūną nulupame.
    Svogūną supjaustome griežiniais, agurkus - šiaudeliais, o šoninę - kubeliais.
    Mėsą pasūdome, apibarstome pipirais, aptepame garstyčiomis.
    Ant kiekvieno griežinėlio dedame po gabaliuką agurko, žiupsnį šoninės kubelių ir keletą svogūno griežinėlių.
    Susukame pailgus suktinukus ir susmeigiame arba apvyniojame siūlu.
    Suktinukus apkepiname riebaluose ir sudedame j puodą.
    Įmetame sukapotą česnaką, sultinio kubelį, lauro lapelių, juodųjų, kvapniųjų pipirų, įpilame stiklinę vandens ir uždengus 30 min. troškiname.
    Kai išgaruoja skystis įpilame stiklinę baltojo vyno ir troškiname dar apie 15 min., kol suktinukai visai suminkštės.
    Supilame su miltais sumaišytą grietinę ir užviriname.
    Patiekiame su biriai virtais grikiais, ryžiais arba bulvių koše bei šviežių daržovių salotomis.
    Skanaus.

Autorius: Rugilė

INGREDIENTAI:

  • 2 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • šiek tiek laurų lapų
  • 3 valgomieji šaukštai garstyčių
  • 1 vienetas svogūnų
  • 700 gramų jaučio kumpio
  • 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 stiklinė baltojo vyno
  • 150 gramų raugintų agurkų
  • 100 gramų kiaulės šoninės (rūkyta)
  • 0.5 stiklinės grietinės
  • 1 vienetas sultinio (kubelis)
  • šiek tiek kvapiųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Mėsą nuplauname, nusausiname ir supjaustome skersai raumenų 1 cm storio griežinėliais.
    Mėsos griežinėlius išmušame.
    Agurkus ir svogūną nulupame.
    Svogūną supjaustome griežiniais, agurkus - šiaudeliais, o šoninę - kubeliais.
    Mėsą pasūdome, apibarstome pipirais, aptepame garstyčiomis.
    Ant kiekvieno griežinėlio dedame po gabaliuką agurko, žiupsnį šoninės kubelių ir keletą svogūno griežinėlių.
    Susukame pailgus suktinukus ir susmeigiame arba apvyniojame siūlu.
    Suktinukus apkepiname riebaluose ir sudedame j puodą.
    Įmetame sukapotą česnaką, sultinio kubelį, lauro lapelių, juodųjų, kvapniųjų pipirų, įpilame stiklinę vandens ir uždengus 30 min. troškiname.
    Kai išgaruoja skystis įpilame stiklinę baltojo vyno ir troškiname dar apie 15 min., kol suktinukai visai suminkštės.
    Supilame su miltais sumaišytą grietinę ir užviriname.
    Patiekiame su biriai virtais grikiais, ryžiais arba bulvių koše bei šviežių daržovių salotomis.
    Skanaus.

Autorius: Rugilė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų