Orkaitę įkaitinti iki 220 laipsnių temperatūros. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais. Kepimo inde ištirpinti 25 g sviesto, sudėti svogūnus ir patroškinti apie 5 min. Tada supilti vyną, vandenį, čiobrelius ir uogienę. Viską sumaišyti, užvirinti ir ant silpnos ugnies patroškinti 30 min, retkarčiais pamaišant. Padažas turėtų sutirštėti. Likus 15 min. iki padažo troškinimo pabaigos sudėti likusį sviestą, pasūdytą bei pipirais pagardintą jautienos mėsą. Kepti apie 1 min. iš abiejų pusių ant stiprios ugnies, kad mėsa apskrustų. Tada keptuvą pašauti į orkaitę 10 min. Iškeptą mėsą prieš patiekiant supjaustyti gabalais. Ant lėkštės pirma įpilti svogūnų padažo, o ant padažo sudėti mėsos gabaliukus. Skanaus.
Autorius: Eglužė
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis čiobrelių
1 vienetas svogūnų
500 gramų jautienos
0.5 stiklinės raudonojo vyno
0.5 stiklinės vandens
50 gramų sviesto
2 valgomieji šaukštai uogienės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Orkaitę įkaitinti iki 220 laipsnių temperatūros. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais. Kepimo inde ištirpinti 25 g sviesto, sudėti svogūnus ir patroškinti apie 5 min. Tada supilti vyną, vandenį, čiobrelius ir uogienę. Viską sumaišyti, užvirinti ir ant silpnos ugnies patroškinti 30 min, retkarčiais pamaišant. Padažas turėtų sutirštėti. Likus 15 min. iki padažo troškinimo pabaigos sudėti likusį sviestą, pasūdytą bei pipirais pagardintą jautienos mėsą. Kepti apie 1 min. iš abiejų pusių ant stiprios ugnies, kad mėsa apskrustų. Tada keptuvą pašauti į orkaitę 10 min. Iškeptą mėsą prieš patiekiant supjaustyti gabalais. Ant lėkštės pirma įpilti svogūnų padažo, o ant padažo sudėti mėsos gabaliukus. Skanaus.