Tai puikaus skonio patiekalas puikiai tinkantis tiek vakarienei, tiek pietums. Krakmolas suteikia nuostabaus glitumo ir minkštumo mėsai. Jei turite aitriųjų paprikų padažo ir patinka aštrumas, galima jo įmaišyti į padažą. Mėsai rinkausi jautienos kumpį, nes jis lengviau pjaustosi ir neturi beveik riebalų ir jungiamojo sluoksnio, o mėsa iškepusi daug minkštesnė.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 200 gramų jautienos
- 1 vienetas raudonosios paprikos
- 1 vienetas morkų
- 6 valgomieji šaukštai krakmolo
- Kepimui:
- 4 valgomieji šaukštai aliejaus
- Padažui:
- 1/3 stiklinės rudojo cukraus
- 1/3 stiklinės vandens
- 1/3 stiklinės sojos padažo
- 4 skiltelės česnakų (smulkintų)
- 1 arbatinis šaukštelis malto imbiero
- Pabarstymui:
- 3 vienetai svogūnų laiškų (smulkintų)
- 2 valgomieji šaukštai sezamo sėklų
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 2
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Jautieną supjaustyti mažais gabaliukais ir išmaišyti su krakmolu. Morką ir papriką supjaustyti juostelėmis. Dubenyje sumaišyti padažui skirtus ingredientus.
- Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepti morkas bei papriką. Tuomet sudėti mėsą ir kepti kol apkeps. Tuomet supilti padažą ir kepti, kol gerai suputos. Dar patroškinti apie 5-7 minutes.
- Patiekti pabarsčius svogūnų laiškais, sezamais ir valgyti su ryžiais arba ryžių makaronais.
REKLAMA