Tai gerai žinomas Kinijos virtuvės patiekalas. Jei turite galimybę gauti "Shaoxing vyno" - patiekalas bus unikalesnis. Šį vyną galima pakeisti įprastu vynu arba ryžių mirin. Kadangi patiekalas gana sūrus, makaronus galima ir nekepinti, o dėti teisiai į lėkštę iš puodo. Jei nesinori didelio sūrumo, galima nebepilti sojų padažų patiekalo gaminimo pabaigoje. Skanaus.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 140 gramų jautienos
- 1 arbatinis šaukštelis sojos padažo (šviesus)
- 1 arbatinis šaukštelis baltojo vyno
- 1 arbatinis šaukštelis krakmolo
- 1 arbatinis šaukštelis vandens
- 1 žiupsnelis cukraus
- Garnyrui:
- 200 gramų ryžių makaronų
- 1 arbatinis šaukštelis sojos padažo (šviesus)
- 1 arbatinis šaukštelis sojos padažo (tamsus)
- Kepimui:
- 1 arbatinis šaukštelis aliejaus
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 1
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Supjaustyti mėsą gabalėliais ir sumaišyti su sojų padažu, vynu, krakmolu, vandeniu ir cukrumi. Palikti 15 minučių.
- Išvirti makaronus pagal instrukciją ant pakuotės.
- Įkaitintame aliejuje iškepti mėsą, kol pabals. Dėti makaronus, pakepinti 30 sekundžių. Supilti sojų padažą ir pakepinti 30 sekundžių.
REKLAMA