Bulvių ir tuno salotos – super paprastos, gardžios ir sočios. Jokių įmantrių ingredientų, tiesiog bulvės, tunas, svogūnas ir lengvas padažiukas.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 2 vienetai bulvių (didelės)
- 1 vienetas konservuoto tuno (aliejuje, maža skardinė )
- 0.5 vieneto rausvųjų svogūnų (mažas)
- 0.5 vieneto svogūnų (mažas)
- 2 stiklinės petražolių (susmulkintos)
- šiek tiek druskos
- Užpilui:
- 9 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2 valgomieji šaukštai baltojo vyno acto
Porcijų skaičius: 2
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Bulves išverdame su lupena, paliekame visiškai atvėsti. Po to nulupame ir supjaustome dideliais kubeliais, sudedame į dubenį.
- Svogūnus nulupame, supjaustome šiaudeliais, sudedame į dubenį kartu su bulvėmis.
- Viename dubenyje gerai išplakame alyvuogių aliejų su actu. Užpilas turi būti balkšvai gelsvos spalvos. Užpilą supilame ant bulvių, pagardiname petražolėmis ir lengvai išmaišome.
- Bulvių salotas sudedame į dvi lėkštes, ant viršaus uždedame tuno gabalėlius, apibarstome druska. Prieš patiekiant bulvių salotas, jas dažniausiai palaikau 30-60 min. šaldytuve, kad visi skoniai geriau įsigertų.
PATARIMAI:
•Jei salotas valgysite vėliau, petražoles galite užbarstyti ant salotų viršaus tik prieš patiekiant.
REKLAMA