Supjaustytą menkę ištrinti šaukšteliu druskos, juodaisiais pipirais, lauro lapeliais ir imbierais. Palikti pastovėti. Ruošti daržoves - aliejuje patroškinti tarkuotas morkas ir svogūnus su šaukšteliu druskos ir baltaisiais pipirais. Troškinį išdėti į skardą. Tada supilti majonezą į žuvį, išmaišyti ir apvoliojus miltuose, trumpai apkepti keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Daržovių troškinį vis praskirti ir į tarpelius sudėlioti žuvį. Jei atrodo labai sausa, apšlakstyti aliejumi ir kepti orkaitėje 15 -20 min.
Autorius: Regina
INGREDIENTAI:
šiek tiek imbierų
šiek tiek laurų lapų
5 vienetai morkų (didelės)
4 vienetai svogūnų
100 gramų kvietinių miltų
1 kilogramas menkių (šviežia)
1 valgomasis šaukštas majonezo
šiek tiek druskos
šiek tiek baltųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Supjaustytą menkę ištrinti šaukšteliu druskos, juodaisiais pipirais, lauro lapeliais ir imbierais. Palikti pastovėti. Ruošti daržoves - aliejuje patroškinti tarkuotas morkas ir svogūnus su šaukšteliu druskos ir baltaisiais pipirais. Troškinį išdėti į skardą. Tada supilti majonezą į žuvį, išmaišyti ir apvoliojus miltuose, trumpai apkepti keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Daržovių troškinį vis praskirti ir į tarpelius sudėlioti žuvį. Jei atrodo labai sausa, apšlakstyti aliejumi ir kepti orkaitėje 15 -20 min.