Uogas surūšiuoti, išmesti pažeistas uogas, lapus ir vaiskočius, nuplauti, išdžiovinti ir sudėti į emaliuotą puodą. Užpilti karštu sirupu (1 kg vaisių 1 kg cukraus ir 0,3 litro vandens) ir palaikyti 10 valandų. Išvirti per vieną kartą įdėjus citrinos rūgšties ir vanilinio cukraus atitinkamai 1,5 ir 0,05 g vienam kg gudobelės vaisių. Uogienę sudėti į sterilizuotus stiklainius, uždaryti ir ataušinti.
Autorius: Vilma
INGREDIENTAI:
1 kilogramas cukraus
300 mililitrų vandens
šiek tiek citrinos rūgšties
šiek tiek vanilinio cukraus
1 kilogramas gudobelių (uogos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Uogas surūšiuoti, išmesti pažeistas uogas, lapus ir vaiskočius, nuplauti, išdžiovinti ir sudėti į emaliuotą puodą. Užpilti karštu sirupu (1 kg vaisių 1 kg cukraus ir 0,3 litro vandens) ir palaikyti 10 valandų. Išvirti per vieną kartą įdėjus citrinos rūgšties ir vanilinio cukraus atitinkamai 1,5 ir 0,05 g vienam kg gudobelės vaisių. Uogienę sudėti į sterilizuotus stiklainius, uždaryti ir ataušinti.