INGREDIENTAI:
- šiek tiek druskos
- šiek tiek grybų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kai grybų yra labai daug, iš jų galima pasigaminti sulčių. Be to, sultims galima suvartoti didesnius vaisiakūnius, kurie netinka konservuoti kitais būdais.
Nuvalyti grybai sudedami į puodą, įpilama truputį vandens, pavirinami. Skystis nupilamas, o grybai dar kartą užpilami trupučiu pasūdyto vandens ir pavirinami.
Tada sultys nupilamos, o grybai sudedami į sūrmaišį ir iš jų išspaudžiamos likusios sultys.
Sultys supilamos į mažus butelius, iškaitinamos dar verdančio vandens puode kartu su stiklainiu ir sandariai uždaromos.
Sultys vartojamos sriuboms, padažams paruošti. Vieno arbatinio šaukštelio sulčių užtenka lėkštei sriubos paskaninti.
REKLAMA