Šoninę supjaustyti kubeliais ir apkepinti dideliame puode kartu su smulkintu svogūnu ir sutrintu česnaku. Tada sudėti supjaustytus grybus ir patroškinti 5-6 min. Suberti miltus, išmaišyti ir dar patroškinti 2-3 min. Iš anksto išvirtą kalakutienos filė supjaustyti gabaliukais ir sudėti į puodą su grybais. Pasūdyti, suberti prieskonius, supilti sultinį ir vandenį. Užvirinti ir virti ant vidutinės ugnies 20-30 min. Tada supilti pieną, grietinėlę ir dar pavirti 10 min.
Autorius: Inesa
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis česnakų (trintas)
1 arbatinis šaukštelis čiobrelių (malti)
1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų (malti)
1 arbatinis šaukštelis muskato
1 arbatinis šaukštelis paprikų (malta)
1 vienetas svogūnų
3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
200 mililitrų pieno
500 gramų pievagrybių
600 mililitrų vandens
3 valgomieji šaukštai grietinėlės (riebi)
100 gramų kiaulės šoninės (rūkyta)
šiek tiek druskos
200 mililitrų sultinio (kalakutienos)
400 gramų kalakutienos krūtinėlių (virta)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Šoninę supjaustyti kubeliais ir apkepinti dideliame puode kartu su smulkintu svogūnu ir sutrintu česnaku. Tada sudėti supjaustytus grybus ir patroškinti 5-6 min. Suberti miltus, išmaišyti ir dar patroškinti 2-3 min. Iš anksto išvirtą kalakutienos filė supjaustyti gabaliukais ir sudėti į puodą su grybais. Pasūdyti, suberti prieskonius, supilti sultinį ir vandenį. Užvirinti ir virti ant vidutinės ugnies 20-30 min. Tada supilti pieną, grietinėlę ir dar pavirti 10 min.