INGREDIENTAI:
- 60 gramų kiaulės lašinių
- 2 vienetai kiaušinių
- 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
- 1 stiklinė džiūvesėlių
- šiek tiek druskos
- šiek tiek aliejaus
- 1 valgomasis šaukštas sviesto
- 500 gramų grybų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Nuplauti ir pasūdytame vandenyje apvirti grybai sukapojami, sukrečiami į keptuvę, apibarstomi miltais ir pakepinami svieste arba aliejuje kartu su susmulkintais svogūnais. Tada įpilama grybų nuoviro ir troškinama, kol viskas suminkštėja. Masė atvėsinama, pridedama smulkiai supjaustytų lašiniukų, įmušami kiaušiniai, įberiama džiūvėsėlių. Sumaišius daromi kotletai. Jie pavoliojami džiūvėsėliuose ir kepami svieste arba aliejuje. Tiekti tinka su bulvių ar miežinių kruopų koše.
REKLAMA