INGREDIENTAI:
- 1 vienetas morkų
- 1 vienetas petražolių (šakelė)
- 1 vienetas salierų
- 2 vienetai svogūnų
- 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
- 1 kilogramas upėtakių
- šiek tiek druskos
- 2.5 valgomojo šaukšto sviesto (tirpintas)
- 3 valgomieji šaukštai grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pro pakaklę upėtakiai išvalomi, įtrinami druska, prikemšami įdaro ir užsiuvami. Tada apvoliojami miltais, apkepinami svieste, sudedami į troškintuvą ir su prieskoninėmis daržovėmis ištroškinami. Baigiant troškinti supilama grietinė.
Įdaras: išmirkyti baravykai apvirinami ir smulkiai supjaustomi. Pridedama svieste pakepintų svogūnų, išmaišoma.
Upėtakiai tiekiami (išėmus siūlus) pašildytame pusdubenyje, užpilti padažu, kuriame buvo troškinti. Atskirai galima tiekti virtų bulvių, makaronų arba žalių salotų.
REKLAMA