INGREDIENTAI:
- 25 gramai druskos
- 125 gramai sviesto
- 1 kilogramas grybų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Švariai išplauti švieži grybai (baravykai, raudonikiai, lepšiai, rudmėsės) supjaustomi šiaudeliais arba smulkiais gabaliukais ir sudedami į puodą.
Vienam kilogramui grybų dedama 120 g sviesto, 25 g druskos ir verdama, kol suminkštės.
Po to grybai sudedami į stiklainius, užpilami dar tokiu kiekiu ištirpinto sviesto, uždengiami dangteliais (geriau stikliniais) ir kaitinami 100°C temperatūroje puode su vandeniu: pirmą dieną 1 valandą, antrą dieną pakartotinai — 20 minučių. Vėliau stiklainiai sandariai uždaromi.
Taip paruošti grybai tinka įdarams ir padažams gaminti. Galima taip pat užkonservuoti grybus ir su aliejumi. Įdedant truputį lauro lapelių, kvapiųjų pipirų ir citrinos rūgšties.
REKLAMA