INGREDIENTAI:
- 1 arbatinis šaukštelis cukraus
- 1 vienetas kiaušinių
- 500 gramų kvietinių miltų
- 50 mililitrų alyvuogių aliejaus
- 200 mililitrų vandens (šiltas (įkišus pirštą jį galima laikyti ne trumpiau 20s))
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- šiek tiek prieskonių ((naudojau aitriųjų ir saldžiųjų paprikų prieskonius))
- 25 gramai mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Dar reiks sezamų, kmynų, sūrio ir kas tik šauna į galvą apvoliojimui
pieno lazdelėms patepti.
Mieles ištirpinti šiltame vandenyje. Į indą supilti mieles, likusį vandenį, aliejų, sudėti kiaušinį, druską, cukrų, priekonius. Po truputį maišant sudėti miltus. Užminkyti elastingą tešlą. Aptepti aliejumi, uždengti ir palikti kilti 40 minučių. Iš iškilusios tešlos formuojame plonas lazdeles (maždaug pieštuko storio - jos dar iškils). Lazdeles dedame į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir paliekame 20 min pakilti. Patepame pienu ir pabarstome prieskoniais (nebūtinai). Orkaitę įkaitiname iki 175C ir kepame apie 20 min, kol lazdelės įgaus švelniai auksinę spalvą.
Skanaus!
Autorius: http://skonisirkvapas.blogspot.com