Išsukti sviestą su cukrumi ir druska, įlašinti vanilės esencijos. Tada dėti miltus ir aguonas. Viską minkyti gana ilgai. Tešla lieka gan biri. Palikti šaldytuve porai valandų. Na o tada kočioti labai atsargiai po mažą gabaliuką, arba rankomis spausti, nes tešla lengvai plyšta. Išspaudi norimą formelę arba su peiliu išpieši. Atsargiai imti nuo stalo sausainukus ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kai kuriuos sausainukus galima papuošti sezamo sėklomis. Kepti 220 C orkaitėje apie 10 minučių.
Autorius: Raminta
INGREDIENTAI:
0.5 stiklinės aguonų
1.5 stiklinės cukraus
1 stiklinė grikių (miltai)
šiek tiek vanilės (esencija, keli lašai)
1.5 stiklinės kvietinių miltų
šiek tiek druskos
200 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išsukti sviestą su cukrumi ir druska, įlašinti vanilės esencijos. Tada dėti miltus ir aguonas. Viską minkyti gana ilgai. Tešla lieka gan biri. Palikti šaldytuve porai valandų. Na o tada kočioti labai atsargiai po mažą gabaliuką, arba rankomis spausti, nes tešla lengvai plyšta. Išspaudi norimą formelę arba su peiliu išpieši. Atsargiai imti nuo stalo sausainukus ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kai kuriuos sausainukus galima papuošti sezamo sėklomis. Kepti 220 C orkaitėje apie 10 minučių.