INGREDIENTAI:
- 4 arbatiniai šaukšteliai cukraus
- 1 vienetas morkų
- šiek tiek petražolių
- 1 vienetas salierų
- 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
- 4 arbatiniai šaukšteliai acto
- 2 valgomieji šaukštai sviesto
- 1 stiklinė grietinės
- 500 gramų burokėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Nulupame ir nuplauname burokėlius, taip pat morkas, petražoles ir salierus supjaustome šiaudeliais, sudedame į puodą, pridedame sviesto, įpilame acto ir šiek tiek vandens, sumaišome ir troškiname uždengus, kol suminkštėja, prižiūrime, kad daržovės neprisviltų. Paprastai reikia troškinti 45-60 minučių. Įberiame miltų, gerai išmaišome, įdedame grietinės, viską pagardiname druska, cukrumi, įmetame lauro lapelių, vėl pamaišome ir verdame dar 10 minučių.
REKLAMA