Pusėje stiklinės šilto vandens ištirpinti mieles, įberti druskos, suberti pusę miltų, kruopščiai išminkyti. Tada suberti likusius miltus, supilti likusį vandenį ir išminkyti tešlą. Uždengti rankšluostėliu ir palikti kilti. Kai pakils, perminkyti ir vėl palikti kilti. Iš tešlos padaryti volelį, supjaustyti gabaliukais po 40-50 g, iš kiekvieno iškočioti paplotėlį, į vidurį dėti 1-2 šaukštus įdaro ir padaryti trikampius pyragėlius. Juos dėti į riebalais pateptą skardą ir pašauti į 200 laipsnių karštumo orkaitę, kepti 15 min. Skanu ir šalti, ir pašildyti su medumi. Skanaus!
Autorius: Jurgita
INGREDIENTAI:
šiek tiek medaus
500 gramų kvietinių miltų
1 stiklinė vandens
šiek tiek druskos
15 gramų mielių
šiek tiek uogienės (tiršta)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pusėje stiklinės šilto vandens ištirpinti mieles, įberti druskos, suberti pusę miltų, kruopščiai išminkyti. Tada suberti likusius miltus, supilti likusį vandenį ir išminkyti tešlą. Uždengti rankšluostėliu ir palikti kilti. Kai pakils, perminkyti ir vėl palikti kilti. Iš tešlos padaryti volelį, supjaustyti gabaliukais po 40-50 g, iš kiekvieno iškočioti paplotėlį, į vidurį dėti 1-2 šaukštus įdaro ir padaryti trikampius pyragėlius. Juos dėti į riebalais pateptą skardą ir pašauti į 200 laipsnių karštumo orkaitę, kepti 15 min. Skanu ir šalti, ir pašildyti su medumi. Skanaus!