INGREDIENTAI:
- 0.5 vieneto česnakų (skiltelė)
- 5 vienetai juodųjų pipirų
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- 1 vienetas laurų lapų (lapelis)
- 2 valgomieji šaukštai margarino
- 2 vienetai pomidorų pastos
- 1 vienetas svogūnų
- 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
- 6 valgomieji šaukštai grietinėlės
- šiek tiek druskos
- 1 kilogramas žuvies (jūrinė)
- šiek tiek žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Žuvis nuvaloma ir, nupjovus galvą, nulupus odą, išėmus kaulus, supjaustoma gabalais. Galva, oda ir kaulai užpilama 1,5 L vandens ir kartu su svogūnu, prieskoniniais žalumynais, juodaisiais pipirais bei lauro lapeliu maždaug 30 min. paverdama. Vėliau sultinys perkošiamas, į jį sudedama žuvis. Verdama ant mažos ugnies, kol žuvis suminkštėja. Keptuvėje ištirpinamas margarinas, įberiama miltų, įpilama truputį sultinio. Gautas uždaras supilamas į sultinį, kartu įdedama pomidorų, sugrūsto česnako, įpilama grietinėlės, įberiama druskos ir pipirų. Dabar į sultinį vėl sudedama išvirta žuvis, sriuba dar kartą užvirinama, nukeliama nuo ugnies ir, uždengus dangčiu, 5 min. palaikoma. Patiekiama su batonu.
REKLAMA