Išsukti sviestą su 120 g cukrumi, įmušti kiaušinius, dėti miltus, aguonas, 2 citrinų žieveles, sultis bei maltus migdolus. Tešlą gerai išmaišyti ir kepti 180 laipsnių orkaitėje 40 minučių. Puode pakaitinti 90 g citrinos sulčių su 100 g cukraus, kol cukrus ištirps. Dar šiltą pyragą subadyti mediniu pagaliuku ir po truputį pilti sirupą, kad įsigertų į pyragą. Pasigaminame glajų: miltelinį cukrų gerai sumaišyti su vienos citrinos sultimis. Glajų užpilti ant pyrago. Ir šiek tiek palaikyti,kad sustengtų. Skanaus :)
Autorius: Raminta
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai aguonų
3 vienetai citrinų (žievelė ir sultys)
230 gramų cukraus pudros
220 gramų cukraus
180 gramų migdolų (malti)
4 vienetai kiaušinių
130 gramų kvietinių miltų
120 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išsukti sviestą su 120 g cukrumi, įmušti kiaušinius, dėti miltus, aguonas, 2 citrinų žieveles, sultis bei maltus migdolus. Tešlą gerai išmaišyti ir kepti 180 laipsnių orkaitėje 40 minučių. Puode pakaitinti 90 g citrinos sulčių su 100 g cukraus, kol cukrus ištirps. Dar šiltą pyragą subadyti mediniu pagaliuku ir po truputį pilti sirupą, kad įsigertų į pyragą. Pasigaminame glajų: miltelinį cukrų gerai sumaišyti su vienos citrinos sultimis. Glajų užpilti ant pyrago. Ir šiek tiek palaikyti,kad sustengtų. Skanaus :)