Iš nurodytų ingredientų kiekių gausis 2 porcijos. Sviestą išsukite su cukrumi, kol gausis balta masė. Įmaišykite į sviestą kiaušinius, įsijokite su kepimo milteliais sumaišytus miltus, suberkite kakavą, sudėkite jogurtą ir gerai išmaišykite. Gautą masę supilkite į sviestu pateptus kepimo indelius (formeles). Indelius užklokite sviestu patepta folija. Užkaiskite puodą su garintuvu, sudėkite į jį indeliuose supiltą masę ir garinkite apie 40-45 min. Išgarintus pudingus atsargiai išverskite į lėkštutes ir apliekite iš tirpinto šokolado, kapotų riešutų bei grietinėlės pasigamintu padažu. Skanaus!
Autorius: Ginta
INGREDIENTAI:
70 gramų cukraus
3 valgomieji šaukštai kakavos
1 sauja lazdyno reišutų
1 vienetas kiaušinių
75 gramai kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai jogurto
60 mililitrų grietinėlės
60 gramų juodojo šokolado
60 gramų sviesto
0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš nurodytų ingredientų kiekių gausis 2 porcijos. Sviestą išsukite su cukrumi, kol gausis balta masė. Įmaišykite į sviestą kiaušinius, įsijokite su kepimo milteliais sumaišytus miltus, suberkite kakavą, sudėkite jogurtą ir gerai išmaišykite. Gautą masę supilkite į sviestu pateptus kepimo indelius (formeles). Indelius užklokite sviestu patepta folija. Užkaiskite puodą su garintuvu, sudėkite į jį indeliuose supiltą masę ir garinkite apie 40-45 min. Išgarintus pudingus atsargiai išverskite į lėkštutes ir apliekite iš tirpinto šokolado, kapotų riešutų bei grietinėlės pasigamintu padažu. Skanaus!