Išvirkite kiaušinius, užpilkite šaltu vandeniu, nulupkite, perpjaukite per pusę. Išimkite trynius ir sudėkite į atskirą dubenėlį.
Burokėlius supjaustykite smulkiais kubeliais. Sudėkite į dubenį ir užpilkite 1 litru verdančio vandens. Į dubenį sudėti kiaušinių baltymus ir palikti 1 valandai.
Silkę supjaustyti į 12 mažų gabalėlių (papuošimui).
Kiaušinių trynius sumaišykite su grietine, pagardinkite druska, pipirais, supilkite citrinų sultis ir gerai išmaišykite.
Iš vandens išimkite kiaušinių baltymus ir juos įdarykite trynių mase. Ant viršaus dėkite po šaukštelį ikrų ir papuoškite silkės gabaliuku.
Autorius: Kristina
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
6 vienetai kiaušinių
2 vienetai silkių (file)
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai grietinės
1 vienetas burokėlių (virti)
1 valgomasis šaukštas ikrų (raudoni)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išvirkite kiaušinius, užpilkite šaltu vandeniu, nulupkite, perpjaukite per pusę. Išimkite trynius ir sudėkite į atskirą dubenėlį.
Burokėlius supjaustykite smulkiais kubeliais. Sudėkite į dubenį ir užpilkite 1 litru verdančio vandens. Į dubenį sudėti kiaušinių baltymus ir palikti 1 valandai.
Silkę supjaustyti į 12 mažų gabalėlių (papuošimui).
Kiaušinių trynius sumaišykite su grietine, pagardinkite druska, pipirais, supilkite citrinų sultis ir gerai išmaišykite.
Iš vandens išimkite kiaušinių baltymus ir juos įdarykite trynių mase. Ant viršaus dėkite po šaukštelį ikrų ir papuoškite silkės gabaliuku.