• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 3 česnakų
  • 0.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (malti)
  • šiek tiek kalendrų (šviežia)
  • 1 vienetas svogūnų
  • 400 gramų kiaulės faršo
  • 250 gramų jautienos faršo
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 3 valgomieji šaukštai batono (trupiniai)
  • šiek tiek džiūvesėlių
  • 120 mililitrų jogurto (natūralus)
  • 1 vienetas raugintų agurkų
  • šiek tiek druskos
  • 1.5 valgomojo šaukšto aliejaus
  • 1 kilogramas žiedinių kopūstų
  • šiek tiek mėtų (šviežia)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Žiedinį kopūstą įdėti į verdantį pasūdytą vandenį ir pavirti 10 min. Išvirtą kopūstą palaikyti šaltame vandenyje 3 min. Po 3 min. kopūstą išimti iš vandens ir apdžiovinti.
    Abu faršus sumaišyti, sudėti prieskonius, batono trupinius, pasūdyti, įberti smulkintos žalumos ir sutarkuotą svogūną, įpilti porą šaukštų vandens, gerai išmaišyti ir palaikyti paruoštą faršą 30 min. šaldytuve.
    Po 30 min. jau galima įdarinėti kopūstą: praskėsti žiedynus ir į tarpus kimšti faršo. Turi gautis didelis faršo kamuolys.
    Tada kopūstą aptepti trynio plakiniu, apvolioti džiūvėsėliuose, apšlakstyti aliejumi.
    Kepti 180 laipsnių orkaitėje 45-50 min, pridengus kopūstą folga. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos, folgą nuimti.
    Kol kopūstas kepa paruošti padažą. Sumalti blenderyje mėtos ir kalendros lapelius su druska ir česnaku. Sumaišyti susmulkintą žalumą su jogurtu ir smulkiai supjaustytu agurku.
    Skanaus!

Autorius: Eglužė

INGREDIENTAI:

  • 3 česnakų
  • 0.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (malti)
  • šiek tiek kalendrų (šviežia)
  • 1 vienetas svogūnų
  • 400 gramų kiaulės faršo
  • 250 gramų jautienos faršo
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 3 valgomieji šaukštai batono (trupiniai)
  • šiek tiek džiūvesėlių
  • 120 mililitrų jogurto (natūralus)
  • 1 vienetas raugintų agurkų
  • šiek tiek druskos
  • 1.5 valgomojo šaukšto aliejaus
  • 1 kilogramas žiedinių kopūstų
  • šiek tiek mėtų (šviežia)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Žiedinį kopūstą įdėti į verdantį pasūdytą vandenį ir pavirti 10 min. Išvirtą kopūstą palaikyti šaltame vandenyje 3 min. Po 3 min. kopūstą išimti iš vandens ir apdžiovinti.
    Abu faršus sumaišyti, sudėti prieskonius, batono trupinius, pasūdyti, įberti smulkintos žalumos ir sutarkuotą svogūną, įpilti porą šaukštų vandens, gerai išmaišyti ir palaikyti paruoštą faršą 30 min. šaldytuve.
    Po 30 min. jau galima įdarinėti kopūstą: praskėsti žiedynus ir į tarpus kimšti faršo. Turi gautis didelis faršo kamuolys.
    Tada kopūstą aptepti trynio plakiniu, apvolioti džiūvėsėliuose, apšlakstyti aliejumi.
    Kepti 180 laipsnių orkaitėje 45-50 min, pridengus kopūstą folga. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos, folgą nuimti.
    Kol kopūstas kepa paruošti padažą. Sumalti blenderyje mėtos ir kalendros lapelius su druska ir česnaku. Sumaišyti susmulkintą žalumą su jogurtu ir smulkiai supjaustytu agurku.
    Skanaus!

Autorius: Eglužė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų