Sumaišome kiaušinius, 5 šaukštus grietinės, druską bei miltus. Gautą tešlą iškočioti ir supjaustyti kuo mažesniais lakštais. Užvirinti aliejų ir dėti lakštus virti tol, kol pageltonuos. Sirupui sudėti į puodą medų, vandenį, sviestą bei 1 šaukštą grietinės ir užvirinti. Tada, kai jau padarėme sirupą ir lakštus, dedame ant didelės lėkštės vieną sluoksnį lakštų, užpilame sluoksnį sirupo, uždedame aguonų ir taip kiekvieną sluoksnį. Pagaminus paliekame bent kelioms val. pastovėti ir patiekiame. Skanaus.
Autorius: Ermina
INGREDIENTAI:
šiek tiek aguonų
1 stiklinė medaus
4 vienetai kiaušinių
3 stiklinės kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai vandens
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus ((virimui))
30 gramų sviesto
6 valgomieji šaukštai grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sumaišome kiaušinius, 5 šaukštus grietinės, druską bei miltus. Gautą tešlą iškočioti ir supjaustyti kuo mažesniais lakštais. Užvirinti aliejų ir dėti lakštus virti tol, kol pageltonuos. Sirupui sudėti į puodą medų, vandenį, sviestą bei 1 šaukštą grietinės ir užvirinti. Tada, kai jau padarėme sirupą ir lakštus, dedame ant didelės lėkštės vieną sluoksnį lakštų, užpilame sluoksnį sirupo, uždedame aguonų ir taip kiekvieną sluoksnį. Pagaminus paliekame bent kelioms val. pastovėti ir patiekiame. Skanaus.