Anyta vos prikalbino mano vyrą, savo sūnų, įsiropšti į slyvmedį, paskutinius vaisius nuraškyti - labai džiovintų slyvų įsigeidė. Ir džiovinimo būdą maždaug nusakė. Mes gerokai jį patobulimome ir rezultatas gavosi puikus. Vienintelis trūkumas - per mažai tų gardumynų pasigaminome, vos paskutiniąsias nufotografuoti spėjau.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 2 kilogramai slyvų
- 2 žiupsneliai muskato
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 10
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Slyvas gerai nuplauti ir nuplikyti verdančiu vandeniu. Nudžiovinti ir išimti kauliukus, perpjaunant per pusę. Apiberti muskatu ir lengvai pamaišyti.
- Džiovinti slyvas galima krosnyje ar orkaitėje 40 - 45 °C temperatūroje, padėjus ant drobės skardoje kokias 3 - 4 valandas, kol odelė susiraukšlės. Po to 4 - 6 valandų palaikyti jas kambario temperatūroje. Po to vėl džiovinti 55 - 60 °C temperatūroje, šįkart kiek ilgėliau - 4 - 5 valandas. Dar kartą keletą valandų (pvz. per naktį) palaikyti kambario temperatūroje.
- Dar reiktų trečią kartą padžiovinti kelias valandas jau apie 75 °C temperatūroje, bet mes ruošėmės rūkyti žuvis statinėje, tad kilo geniali idėja - ant grotelių padėjome drobę ir išdėliojome slyvas. Palaikėme ant silpnų dūmų gal porą valandų. Žinoma, padėjome prieš žuvų rūkymą, kad skonis nepersiduotų.
- Rūkant maisto produktus, kūrenti reikia lapuočiais - drėgnomis alksnių, obelų, beržų malkomis, protarpiais įdedant kadagių ar pušų kankorėžių. Slyvos labai jau subtilaus skonio ir kvapo, šiek tiek sausesnės nei parduotuvėje, labai skanios. Muskatas puikiai derėjo su lengvu dūmeliu.
REKLAMA