Pavasarį visos drėgnesnės pamiškės apauga dilgėlėmis. Puiki proga jų prisiskinti ir sveikai paskanauti.
Jeigu dilgelės jaunos (iki 25cm aukščio), jų kotai būna be siūlų ir puikiai tinka virti. Jaunas dilgėles nuplaukite po tekančiu vandeniu, nuskabykite didesnius kotus. Jeigu dilgelių kotai stori, tinka tik jų lapai. Dilgėles apiplikykite verdančiu vandeniu. Po to supjaustykite.
Rūgštynes nuplaukite, nuskabykite kotus, supjaustykite jei reikia.
Į verdančio vandens puodą sudėkite pjaustytas bulves, sultinį. Bulvėms išvirus sudėkite smulkintą svogūną, labai smulkiai susmulkintus, išvirtus kiaušinius, dilgėles ir rūgštynes. Dar kiek pavirkite ir skanaukite su grietine.
Tokia sriuba skani ir šalta ir karšta. Niam niam.
Skanaus!
Autorius: Lijana
INGREDIENTAI:
2 vienetai bulvių
400 gramų dilgėlių
šiek tiek juodųjų pipirų
100 gramų rūgštynių
0.5 vieneto svogūnų
2 vienetai kiaušinių
2 vienetai sultinio (kubeliai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pavasarį visos drėgnesnės pamiškės apauga dilgėlėmis. Puiki proga jų prisiskinti ir sveikai paskanauti.
Jeigu dilgelės jaunos (iki 25cm aukščio), jų kotai būna be siūlų ir puikiai tinka virti. Jaunas dilgėles nuplaukite po tekančiu vandeniu, nuskabykite didesnius kotus. Jeigu dilgelių kotai stori, tinka tik jų lapai. Dilgėles apiplikykite verdančiu vandeniu. Po to supjaustykite.
Rūgštynes nuplaukite, nuskabykite kotus, supjaustykite jei reikia.
Į verdančio vandens puodą sudėkite pjaustytas bulves, sultinį. Bulvėms išvirus sudėkite smulkintą svogūną, labai smulkiai susmulkintus, išvirtus kiaušinius, dilgėles ir rūgštynes. Dar kiek pavirkite ir skanaukite su grietine.