INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 500 gramų morkų
- šiek tiek muskato
- 4 vienetai kiaušinių
- šiek tiek druskos
- 1 valgomasis šaukštas sviesto
- 1/4 litro grietinės
- 1 kilogramas žiedinių kopūstų
- 300 gramų brokolių
- 500 gramų mangoldų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Žiedinius kopūstus, brokolius ir morkas išverdam garuose. Mangoldus kelias minutes paverdame pasūdytame vandenyje. Atskiruose induose susmulkiname žiedinius kopūstus, morkas ir mangoldus. Kiaušinius išplakame su grietine, druska ir prieskoniais. Pusę kiaušinių plakinio supilame į žiedinių kopūstų masę, kitą per pusę – į morkas ir į mangoldų mases. Gerai išmaišome.
Pailgą kepimo indą patepame aliejumi arba sviestu, sukrečiame žiedinių
kopūstų masę, į ją prismaigstome brokolių žiedinėlių, tada supilame mangoldų masę, išlyginame, o tada morkų masę ir gražiai išlyginame. Kepame apie 30-40 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Autorius: http://forelle.blogas.lt