• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 3 arbatiniai šaukšteliai cinamono
  • 5 valgomieji šaukštai cukraus
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 3 stiklinės kvietinių miltų
  • šiek tiek druskos
  • 220 gramų sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. 1
    Sviestą, 3 šaukštus cukraus ir vanilinį cukrų maišyti tol, kol cukrus ištirps ir gausis vienalytė puri masė.
    2
    Įmušti kiaušinius, galima įlašinti vanilės esencijos, išplakti.
    3
    Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska ir suberti į plakinį, gerai išminkyti.
    4
    Rankomis formuoti graikiško riešuto dydžio rutuliukus, juos apvolioti cukraus ir cinamono mišinyje, dėti į kepimo skardą, lengvai suploti. Tarpus tarp sausainių palikti didesnius, nes kepant jie plėsis.
    5
    Kepti iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių. Iškepus išimti iš skardos, atvėsinti ir ragauti. Skanaus. :)
    6
    *tešlos nenukietinkite, nes sausainiai turi būti purūs ir minkšti. Tešla turi smarkokai lipti prie rankų. *galite pirmiausia tešlos rutuliuką suploti ir tik tada dėti į cukraus ir cinamono mišinį, tuomet ant sausainuko liks daugiau cukraus ir cinamono. *taip pat skanu apvolioti tik cukruje, be cinamono. Jie gausis baltesni. :)

Autorius: CheRre

INGREDIENTAI:

  • 3 arbatiniai šaukšteliai cinamono
  • 5 valgomieji šaukštai cukraus
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 3 stiklinės kvietinių miltų
  • šiek tiek druskos
  • 220 gramų sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. 1
    Sviestą, 3 šaukštus cukraus ir vanilinį cukrų maišyti tol, kol cukrus ištirps ir gausis vienalytė puri masė.
    2
    Įmušti kiaušinius, galima įlašinti vanilės esencijos, išplakti.
    3
    Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska ir suberti į plakinį, gerai išminkyti.
    4
    Rankomis formuoti graikiško riešuto dydžio rutuliukus, juos apvolioti cukraus ir cinamono mišinyje, dėti į kepimo skardą, lengvai suploti. Tarpus tarp sausainių palikti didesnius, nes kepant jie plėsis.
    5
    Kepti iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių. Iškepus išimti iš skardos, atvėsinti ir ragauti. Skanaus. :)
    6
    *tešlos nenukietinkite, nes sausainiai turi būti purūs ir minkšti. Tešla turi smarkokai lipti prie rankų. *galite pirmiausia tešlos rutuliuką suploti ir tik tada dėti į cukraus ir cinamono mišinį, tuomet ant sausainuko liks daugiau cukraus ir cinamono. *taip pat skanu apvolioti tik cukruje, be cinamono. Jie gausis baltesni. :)

Autorius: CheRre

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų