Į mėsos faršą pridėkite kepintų svogūnų, pagardinkite druska ir pipirais. Bulves nuskuskite, sutarkuokite burokine tarka ir lygiomis dalimis sumaišykite su paruoštu faršu (bulvių tarkių gali būti šiek tiek daugiau). Padarykite pailgus cepelinus ir sudėkite į riebalais pateptą skardą ar kepimo indą. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 min. Tinginukų paviršius gražiai apskrunda, susidaro traški plutelė, o vidus minkštas ir purus. Labai skanu su grybų padažu. Skanaus!
Autorius: Inga
INGREDIENTAI:
1 kilogramas bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 vienetas svogūnų
1 kilogramas kiaulės faršo
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į mėsos faršą pridėkite kepintų svogūnų, pagardinkite druska ir pipirais. Bulves nuskuskite, sutarkuokite burokine tarka ir lygiomis dalimis sumaišykite su paruoštu faršu (bulvių tarkių gali būti šiek tiek daugiau). Padarykite pailgus cepelinus ir sudėkite į riebalais pateptą skardą ar kepimo indą. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 min. Tinginukų paviršius gražiai apskrunda, susidaro traški plutelė, o vidus minkštas ir purus. Labai skanu su grybų padažu. Skanaus!