Į kiaulienos sultinį sudedame perpjautą pusiau svogūno galvą, riekutėmis supjaustytą morką, įberiame šaukštą prieskonių „Vegeta“ ir juoduosius pipirus. Jei turite džiovintų grybų, galite ir jų įdėti. Verdame kol išvirs morkos. Tuomet sudedame sutarkuotus virtus burokėlius bei lauro lapelius. Palaukiame kol sriuba užvirs ir dar verdame apie 2 min. Išjungiame ugnį. Įpilame šaukštelį acto ir šaukštelį cukraus. Paragaujame ir atsargiai actu, druska ar cukrumi pataisome skonį pagal save. Sriubą pagardiname grietine (galima įdėti truputį smulkiai pjaustyto svogūno ar svogūno laiškų). Valgome su virtomis arba keptomis bulvėmis. Skanaus!
Autorius: Inesa
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cukraus
5 vienetai juodųjų pipirų (žirneliai)
3 vienetai laurų lapų (džiovinti lapeliai)
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
1 valgomasis šaukštas acto
2.5 litro sultinio (kiaulienos)
500 gramų burokėlių (virti)
1 valgomasis šaukštas prieskonių (Vegeta)
šiek tiek grybų (džiovinti, nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į kiaulienos sultinį sudedame perpjautą pusiau svogūno galvą, riekutėmis supjaustytą morką, įberiame šaukštą prieskonių „Vegeta“ ir juoduosius pipirus. Jei turite džiovintų grybų, galite ir jų įdėti. Verdame kol išvirs morkos. Tuomet sudedame sutarkuotus virtus burokėlius bei lauro lapelius. Palaukiame kol sriuba užvirs ir dar verdame apie 2 min. Išjungiame ugnį. Įpilame šaukštelį acto ir šaukštelį cukraus. Paragaujame ir atsargiai actu, druska ar cukrumi pataisome skonį pagal save. Sriubą pagardiname grietine (galima įdėti truputį smulkiai pjaustyto svogūno ar svogūno laiškų). Valgome su virtomis arba keptomis bulvėmis. Skanaus!