Nuskutame bulves ir nulupame svogūną. Supjaustome juos kubeliais, kad greičiau išvirtų, sudedame į puodą ir užpilame vandeniu ir pagardiname prieskoniais. Vandens reikia tik tiek, kad apsemtų. Tuo metu paskrudiname duoną. Aš skrudinu tosterio pagalba, bet skanu ir pakepta keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Supjaustome paskrudintą duoną kvadratėliais. Kai daržovės išverda, jas sutriname blenderiu (vandens nupilt nereikia). Gautą piurė masę vėl dedame ant ugnies ir įdedame kubeliais supjaustytus sūrelius. Nuolatos maišome, kol sūreliai visiškai ištirps. Ir štai paprastutė, bet skani piurė sriuba paruošta. Skanaus.
Autorius: Ieva
INGREDIENTAI:
šiek tiek bulvių (5-6)
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek svogūnų (1-2)
2 vienetai batono (paskrudinta, riekės)
šiek tiek druskos
šiek tiek žalumynų
šiek tiek lydyto sūrio (2-3 sūreliai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuskutame bulves ir nulupame svogūną. Supjaustome juos kubeliais, kad greičiau išvirtų, sudedame į puodą ir užpilame vandeniu ir pagardiname prieskoniais. Vandens reikia tik tiek, kad apsemtų. Tuo metu paskrudiname duoną. Aš skrudinu tosterio pagalba, bet skanu ir pakepta keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Supjaustome paskrudintą duoną kvadratėliais. Kai daržovės išverda, jas sutriname blenderiu (vandens nupilt nereikia). Gautą piurė masę vėl dedame ant ugnies ir įdedame kubeliais supjaustytus sūrelius. Nuolatos maišome, kol sūreliai visiškai ištirps. Ir štai paprastutė, bet skani piurė sriuba paruošta. Skanaus.