INGREDIENTAI:
- 5 vienetai bulvių
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 vienetas svogūnų
- 1 vienetas kiaušinių
- 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
- 1 valgomasis šaukštas džiūvesėlių
- šiek tiek druskos
- 1 arbatinis šaukštelis aliejaus
- 2 valgomieji šaukštai sviesto
- 1 valgomasis šaukštas grietinės
- 200 gramų grybų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Išvirtos, nusunktos bulvės sugrūdamos, į jas įberiama miltų, druskos, pridedama smulkiai supjaustyto bei aliejuje pakepinto svogūno ir gerai išmaišoma. Iš paruoštos tešlos padaromi vienodi paplotėliai, ant jų dedama po pusę šaukšto įdaro, kraštai užlenkiami, užspaudžiami ir padaromi pusmėnulių formos. Pyragėliai pavilgomi išplaktame kiaušinyje, pavoliojami džiūvėsėliuose ir apkepami svieste.
Įdarui: išvirti grybai smulkiai sukapojami, pakepinami svieste ir sumaišomi su pakepintu svogūnu, įbėrus pipirų, druskos.
REKLAMA