INGREDIENTAI:
- 1 kilogramas bulvių
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 2 valgomieji šaukštai krakmolo
- šiek tiek krapų
- šiek tiek laurų lapų
- 4 vienetai svogūnų
- 100 gramų kiaulės lašinių (sūdyti)
- 1 vienetas kiaušinių
- 300 gramų kvietinių miltų
- 1 sauja baravykų (džiovinti)
- šiek tiek druskos
- šiek tiek aliejaus
- 100 gramų sviesto
- 100 gramų grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Šis pyragas lengvai pagaminamas, bet ypatingai aromatingas.
Nuluptas bulves virti pasūdytame vandenyje. Įmesti pusę svogūno, krapų. Kol verda bulvės, ruošiamas įdaras. Grybus išvirti vandenyje su druska, pipirais, lapeliais. Pačirškinti ant keptuvės lašinukus. Kai būna jau apskrudę, suberti smulkintus svogūnus ir dar patroškinti. Nupilti riebalus ir spirgučių - svogūnų masę sumaišyti su virtais, susmulkintais baravykais, bei šaukštu krakmolo.
Išvirusias bulves sugrūsti, palaukti kol pravės. Tuomet įplakti kiaušinį, suberti miltus, 1 šaukštą krakmolo, gerai išminkyti. Masė turėtų nelipti prie rankų. Jei limpa, įberti dar miltų. Skardą ištepti aliejumi. Imti tešlą, ir jau skardoje iškočioti stačiakampį.
Iš abiejų pusių tešlos kraštus įpjauti kas 2 cm. Įpjovų gylis - maždaug 4 cm. Per vidurį lieka nesupjaustyta tešla. Ant jos dėti įdarą. Kiekvieną kartą vis iš kitos pusės imti po tešlos juostelę ir permesti per pyrago plotį.
Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti, kol gražiai apskrus - apie 45 min. Pasiruošti padažą - ištirpinti 100 g sviesto, įdėti 100gr. grietinės, įberti žalių smulkintų krapų, pakaitinti iki užvirimo.
Autorius: Regina Račkauskienė