Nuskustos bulvės sutarkuojamos. Lašiniukai smulkiai supjaustomi ir paspirginami kartu su kapotais svogūnais. Jais užpilamos paruoštos bulvės, suberiamas mairūnas ir pasūdoma. Viskas gerai sumaišoma. Žarnos gerai išvalomos, ištrinamos druska bei kapotu česnaku, išplaunamos ir nekietai prikemšamos. Skarda ištepama riebalais, įpilama truputis vandens ir laisvai sudedamos prikimštos žarnos. Skardos su prikimštomis žarnomis sudedamos į karštą orkaitę arba krosnį. Po 5—10 min. kepimo žarnos keliose vietose subadomos adata, kad nesutrūkinėtų. Kepama vidutinio karštumo (185 laipsnių temperatūros) krosnyje arba orkaitėje, retkarčiais viršų palaistant riebalais. Jei reikia, apverčiama. Skanaus.
Autorius: Justelez
INGREDIENTAI:
1 kilogramas bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
2 vienetai svogūnų
200 gramų kiaulės lašinių
100 gramų kiaulienos žarnų
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuskustos bulvės sutarkuojamos. Lašiniukai smulkiai supjaustomi ir paspirginami kartu su kapotais svogūnais. Jais užpilamos paruoštos bulvės, suberiamas mairūnas ir pasūdoma. Viskas gerai sumaišoma. Žarnos gerai išvalomos, ištrinamos druska bei kapotu česnaku, išplaunamos ir nekietai prikemšamos. Skarda ištepama riebalais, įpilama truputis vandens ir laisvai sudedamos prikimštos žarnos. Skardos su prikimštomis žarnomis sudedamos į karštą orkaitę arba krosnį. Po 5—10 min. kepimo žarnos keliose vietose subadomos adata, kad nesutrūkinėtų. Kepama vidutinio karštumo (185 laipsnių temperatūros) krosnyje arba orkaitėje, retkarčiais viršų palaistant riebalais. Jei reikia, apverčiama. Skanaus.