INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- 1 sauja krapų
- 4 valgomieji šaukštai ryžių
- 1 vienetas svogūnų
- 1 valgomasis šaukštas taukų (riebalų)
- 250 gramų jautienos
- 1 vienetas kiaušinių (trynys)
- 6 stiklinės vandens
- šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Mėsą nuplauti, įdėti į verdantį vandenį ir virti ant silpnos ugnies. Kai pusiau išvirs, įberti druskos ir prieskonių. Išvirusią mėsą išimti, supjaustyti riekelėmis, sultinį perkošti.
Svogūną smulkiai supjaustyti ir apkepinti taukuose.
Į verdantį sultinį suberti ryžius, kai bus pusiau išvirę, įdėti svogūną, juoduosius pipirus, pagal skonį druskos.
Kai ryžiai bus išvirę, įpilti šaukšte atvėsinto sultinio išmaišytą trynį. Pavirti dar kokias 5 minutes.
Patiekiant į lėkštę įdėti pjaustytos jautienos, užpilti sriuba ir pabarstyti smulkintais krapais.
Autorius: [email protected]