INGREDIENTAI:
- 110 gramų cukraus
- šiek tiek cukraus (rudasis, karamelizavimui)
- 7 vienetai kiaušinių (tryniai)
- 500 mililitrų grietinėlės (riebi)
- 300 gramų braškių (piurė (pertrintos per sietelį))
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Įkaitinti orkaitę iki 100° C. Ant viryklės užvirti grietinėlę. Atskirame dubenyje suplakti kiaušinių trynius bei cukrų, supilti braškių piurė ir gerai išmaišyti. Iš lėto supilti užvirusią grietinėlę į trynių masę visą laiką maišant. Supilti mišinį į kepimui skirtas formeles ar paprastus puodelius. Sudėti puodelius į gilią skardą ir pripilti ją karšto vandens, kad apsemtų 2/3 puodelio. Kepti orkaitėje 45-55 minutes, kol krestelėjus jo paviršius ims virpėti kaip želė. Ištraukti creme brulee iš orkaitės, palikti skardoje atvėsti ir įdėti į šaldytuvą bent 3 valandoms.
Užberti ant kremo paviršiaus sluoksnį cukraus ir pakišti po gerai įkaitusiu griliu, kol cukrus išsilydys ir pasidarys gelsvai rudas arba išlydyti su specialiu įrankiu. Patiekti iš karto.
Autorius: http://forelle.blogas.lt