Kiaušinius suplakiau su pienu bei 4 šaukštais cukraus ir supylusi miltus užmaišiau blynų tešlą. Iš užmaišytos tešlos keptuvėje su aliejumi iškepiau lietinius blynus. Varškę sumaišiau su grietine, vaniliniu cukrumi ir likusiu cukrumi. Varškę sutryniau į vientisą masę, ja pertepiau blynus ir perlenkiau du kartus. Perteptus blynus sudėjau į lėkštę, apšlaksčiau kondensuotu pienu ir apibarsčiau kapotais riešutais. Skanaus.
Autorius: Jolita
INGREDIENTAI:
8 valgomieji šaukštai cukraus
2 saujos graikinių riešutų (kapoti)
4 vienetai kiaušinių
1.5 stiklinės kvietinių miltų
1 stiklinė pieno
300 gramų varškės
šiek tiek aliejaus
3 valgomieji šaukštai grietinės
200 mililitrų kondensuoto pieno
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinius suplakiau su pienu bei 4 šaukštais cukraus ir supylusi miltus užmaišiau blynų tešlą. Iš užmaišytos tešlos keptuvėje su aliejumi iškepiau lietinius blynus. Varškę sumaišiau su grietine, vaniliniu cukrumi ir likusiu cukrumi. Varškę sutryniau į vientisą masę, ja pertepiau blynus ir perlenkiau du kartus. Perteptus blynus sudėjau į lėkštę, apšlaksčiau kondensuotu pienu ir apibarsčiau kapotais riešutais. Skanaus.