INGREDIENTAI:
- 1 vienetas gvazdikėlių
- 4 vienetai juodųjų pipirų
- 1 vienetas laurų lapų (lapelis)
- 1 vienetas svogūnų
- 1 vienetas kiaušinių
- šiek tiek kvietinių miltų
- šiek tiek džiūvesėlių
- 2 litrai vandens
- šiek tiek druskos
- šiek tiek aliejaus
- 500 gramų mesos (karvės tešmuo)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Tešmuo gerai nuplaunamas, užpilamas šaltu vandeniu ir apverdamas. Po to jis nukošiamas ir vėl užpilamas 2 L virinto vandens. Įdedamas svogūnas, suberiami prieskoniai, įpilamas šaukštas druskos. Verdama ant nedidelės ugnies dar 4 val., kol tešmuo visai suminkštėja. Po to jis supjaustomas 0,5 cm storio riekelėmis, gerai pavoliojamas miltuose, suvilgomas plaktame kiaušinyje, pavoliojamas džiūvėsėliuose, iš abiejų pusių apkepinamas smarkiai įkaitintame aliejuje ir pasūdomas.
REKLAMA