INGREDIENTAI:
- 1 vienetas morkų
- 0.5 vieneto porų
- 0.5 vieneto salierų
- 1 vienetas svogūnų
- 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
- 4 vienetai batono (riekutėmis)
- 2 stiklinės pieno
- 200 mililitrų grietinėlės
- 100 gramų sviesto
- 1 stiklinė sultinio (daržovių)
- 4 vienetai sūris (Bri, riekutėmis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite gilioje keptuvėje svieste, kol dailiai pagels. Tada sudėkite tarkuotą morką, salierus ir porus. Kai daržovės suminkštės, suberkite miltus ir nuolat maišydami kaitinkite, tol kol miltai sugers visą skystį, bet neparuduos. Keptuvę nukelkite nuo ugnies, daržovių mišinį supilkite į plakimo indą, tada supilkite sultinį ir plakite šluotele, kol neliks miltų gumuliukų. Supilkite pašildytą pieną, viską gerai išmaišykite. Sriubą supilkite į puodą, pasūdykite, suberkite smulkintus baravykus ir virkite apie 10 min. Baigdami įmaišykite grietinėlę. Patiekite su baltos duonos skrebučiu ir sūrio gabalėliu.
REKLAMA