250 ml pieno užvirinti. Trynius suplakti su cukrumi, vanile, krakmolu ir 50 ml pieno. Plona srovele supilti į kiaušinių masę karštą pieną. Pavirti kremą ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Pastoviai maišyti. Atvėsinti. Grietinėlę išplakti. Kavą sumaišyti su alkoholiu. Bananus supjaustyti žiedais, sausainius sulaužyti. Į desertines vazas sluoksniais dėti sausainius, išmirkytus kavoje, bananus, kremą ir grietinėlę. Palaikyti 30 min. šaldytuve. Desertą papuošti migdolais.
Autorius: Smaližė
INGREDIENTAI:
3 vienetai bananų
1 valgomasis šaukštas cukraus
100 mililitrų kavos (išvirta, stipri)
3 arbatiniai šaukšteliai krakmolo
šiek tiek migdolų
šiek tiek vanilės
2 vienetai kiaušinių (tryniai)
300 mililitrų pieno
150 mililitrų grietinėlės
10 vienetų sausainių
1 valgomasis šaukštas konjako
PARUOŠIMO BŪDAS:
250 ml pieno užvirinti. Trynius suplakti su cukrumi, vanile, krakmolu ir 50 ml pieno. Plona srovele supilti į kiaušinių masę karštą pieną. Pavirti kremą ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Pastoviai maišyti. Atvėsinti. Grietinėlę išplakti. Kavą sumaišyti su alkoholiu. Bananus supjaustyti žiedais, sausainius sulaužyti. Į desertines vazas sluoksniais dėti sausainius, išmirkytus kavoje, bananus, kremą ir grietinėlę. Palaikyti 30 min. šaldytuve. Desertą papuošti migdolais.