INGREDIENTAI:
- 2 valgomieji šaukštai krapų (pjaustyti)
- 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
- šiek tiek druskos
- šiek tiek citrinos rūgšties
- 0.5 valgomojo šaukšto sviesto
- 5 stiklinės sultinio (mėsos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Miltai kepinami svieste, kol pagels, įgaus riešutų skonį ir kvapą. Vėliau jie po truputį atskiedžiami sultiniu ir apie 10 min. pavirinami. Sudedami kiek pakepinti krapai ir apie 5 min. pavirinama ant didesnės ugnies. Vėliau padažas ištrinamas pro sietelį, užvirinamas ir pagardinamas citrinos rūgštimi.
Į šį padažą vietoj citrinos rūgšties galima įpilti puse stiklinės grietinės. Padažas tinka įvairiems mėsos patiekalams.
REKLAMA