1 kilogramas kiaulės faršo (maišytas su jautienos)
1 sauja voveraičių
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai sviesto
50 gramų cukinijos
5 vienetai sparaginių pupelių (ankštys)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Garnyrui: Bulvės
Padažui: Pomidorų padažas 6 v.š Grietinė 4 v.š.
Gaminimas:
Išvirti kopūstą (15-20 min.) nepervirti, kad neištižtų lapai. Ryžius taip pat išvirti. Išvirusius ryžius sudėti į faršą ir įdėti sviesto ir viską išmaišyti. Po to supjaustyti (papriką, svogūną, morką, cukiniją, pomidorą, šparagines, česnaką, baklažaną, voveruškas) kubeliais nedideliais (ne kepinti) ir sudėti į mėsos ir ryžių masę.Viską išmaišyti. Paskaninti druska ir pipirais.
Paimti kopūstą ir nulupinėti nuo jo lapus nupjaunant kitoje pusėje sustorėjusią gyslelę, kad minkščiau susivyniotų. ir tuo įdaru suvynioti kiekvieną lapą. Sudėti į puodą, užpilti vandeniu, taip kad būtų bent puse puodo ir užkaisti, pridengti dangčiu. Taip troškinti maždaug apie valandą, kol kopūstas gerai suminkštės ir mėsa išsitroškins ir taps įkandama.
Garnyrui išvirti bulves. Pabarstyti truputėlį druskos. Padažą pagaminti iš pomidorų padažo ir grietinės. Baigus troškintis galima to padažo uždėti ant visų balandėlių, bet galima ir atskirai.
Skanaus!
Autorius: salomeja
INGREDIENTAI:
0.5 vieneto baklažanų
1 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
1 vienetas kopūstų
1 vienetas morkų
0.5 vieneto paprikų (geltona)
šiek tiek pomidorų pastos
200 gramų ryžių
1 vienetas svogūnų
1 kilogramas kiaulės faršo (maišytas su jautienos)
1 sauja voveraičių
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai sviesto
50 gramų cukinijos
5 vienetai sparaginių pupelių (ankštys)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Garnyrui: Bulvės
Padažui: Pomidorų padažas 6 v.š Grietinė 4 v.š.
Gaminimas:
Išvirti kopūstą (15-20 min.) nepervirti, kad neištižtų lapai. Ryžius taip pat išvirti. Išvirusius ryžius sudėti į faršą ir įdėti sviesto ir viską išmaišyti. Po to supjaustyti (papriką, svogūną, morką, cukiniją, pomidorą, šparagines, česnaką, baklažaną, voveruškas) kubeliais nedideliais (ne kepinti) ir sudėti į mėsos ir ryžių masę.Viską išmaišyti. Paskaninti druska ir pipirais.
Paimti kopūstą ir nulupinėti nuo jo lapus nupjaunant kitoje pusėje sustorėjusią gyslelę, kad minkščiau susivyniotų. ir tuo įdaru suvynioti kiekvieną lapą. Sudėti į puodą, užpilti vandeniu, taip kad būtų bent puse puodo ir užkaisti, pridengti dangčiu. Taip troškinti maždaug apie valandą, kol kopūstas gerai suminkštės ir mėsa išsitroškins ir taps įkandama.
Garnyrui išvirti bulves. Pabarstyti truputėlį druskos. Padažą pagaminti iš pomidorų padažo ir grietinės. Baigus troškintis galima to padažo uždėti ant visų balandėlių, bet galima ir atskirai.