INGREDIENTAI:
- 2 vienetai baklažanų
- 2 vienetai česnakų (skiltelės)
- šiek tiek druskos
- šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Baklažanai sudedami į sausą keptuvę ir kepami karštoje orkaitėje, kol suminkštėja, o jų odelė susiraukšlėja ir paruduoja. Tuomet jie ištraukiami iš orkaitės, apipilami šaltu vandeniu ir atsargiai nulupami mediniu ar plastmasiniu peiliu, nes nuo metalo keičiasi šių daržovių spalva. Nulupti baklažanai šakute sumaigomi ir sumaišomi su tarkuotu česnaku, aliejumi, citrinos sultimis ir druska.
Tirštą baklažanų masę galima tepti ant duonos arba naudoti kitur. Baklažanus taip pat galima supjaustyti smulkiomis skiltelėmis, užpilti iš aliejaus, acto ir druskos pagamintu marinatu, apibarstyti petražolėmis bei krapais ir paduoti šaltus.
REKLAMA